top of page

Wereldbeker Maasmechelen

De dag start met de wedstrijd voor dames juniores. Voor Mae Cabaca de eerste maal dat ze zich in een aparte wedstrijd kan meten met leeftijdsgenoten. Een start op de 2de rij, maar meteen doorschuivend naar plek 4 luiden een sterke wedstrijd in. Na 1 ronde komt Mae door op een 2de plek, slechts op 10 seconden van de leidster. Dit blijft de ganse wedstrijd hetzelfde, tot in de laatste ronde, waarop het lijkt dat ze seconde per seconde dichter sluipt. Uiteindelijk kan ze net de oversteek niet maken, maar als 1stejaars junior een knappe prestatie om meteen op het podium te eindigen.


Bij de elite dames Iris Offerein aan het vertrek. Een startpositie op rij 5 maakt het niet makkelijk om op te schuiven. In de eerste helft van de wedstrijd weet Iris zich rond positie 23 te posteren. Nadien krijgt ze het moeilijk en alle krachten lijken uit haar lichaam te zijn. Uiteindelijk komt ze als 39ste ontgoocheld over de finish. Een slechte dag is geen slecht jaar, zondag krijgt ze een herkansing op het EK veldrijden bij de dames beloften.


Bij de heren enkel Corné aan het vertrek. Zijn 3de wedstrijd van deze week blijkt ook zijn beste te worden. Hij bijt zich de ganse wedstrijd vast in de kopgroep van 14 renners, en rijd lange tijd zelfs in de top 10. Een kleine schuiver in de voorlaatste ronde doet hem voeling met de top 10 verliezen, maar hij vecht zich de laatste ronde nog naar plek 13. Een knappe wedstrijd van Corné, die hiermee bewijst dat hij stap voor stap naar een betere conditie aan het groeien is. Aanstaande woensdag staat hij ook aan de start van de befaamde Koppenbergcross. Voor het EK eind deze week past Corné, en zal een trainingsweek inlassen in functie van de rest van het seizoen.175 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page