top of page

Heerderstrand (NL) - Superprestige Overijse

Op zaterdag een nieuwe wedstrijd op de kalender aan het Heerderstrand te Heerde. Bij de dames wedstrijd stonden Iris en Mae aan het vertrek. Iris mocht vanop rij 1 starten, maar maakte bij het ingaan van het veld een inschattingsfout en kwam ten val. Hierbij verloor ze veel plaatsen, en kwam zo de eerste keer door als 25ste. Ronde na ronde wist ze rensters op te pikken om uiteindelijk nog knap 5de te worden. Zonder de valpartij had er misschien nog wel meer ingezeten. Mae gaf voor de wedstrijd aan zich niet 100 % lekker te voelen, maar wist toch goed stand te houden in dit sterke deelnemersveld. Zij wist zich vrij snel op plek 14 te nestelen en deze ook te behouden.

Bij de elite heren enkel Robbe aan het vertrek. Op een omloop die hem niet echt ligt maakte hij het beste ervan en wist te eindigen op plek 24.


Op zondag dan de eerste wedstrijd van de Superprestige te Overijse. Met aan de start Victor en Corné voor het team ( Daan ziek en Anton rustperiode na USA-trip). Beide renners wisten zich rond plek 17-18 na de start, in een langgerekt peloton waar het door de hoge snelheid moeilijk opschuiven was. In ronde 3, wanneer beide renners nog streden voor een plek in de top 10, kwam Victor hard ten val bij het opdraaien van de kasseien. Buiten de lichamelijke schade was er materieel ook pech, met een geplooid kettingblad wat fietsen onmogelijk maakte. Hij moest de wedstrijd jammer genoeg verlaten. Corné beet zich vast in een groepje dat strijdt voor plek 15, en weet zich de laatste ronde deze plek ook toe te eigenen. Stap voor stap groeit zijn vormcurve.


Aanstaande dinsdagavond staan Mae en Corné aan het vertrek te Woerden, voor de "Nacht van Woerden".149 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page