top of page

Gravel Valkenburg, XCO VAM berg en Sint- Katelijne Waver.

Onze renners/rensters zijn hun voorbereidingen op het nieuwe seizoen gestart met een eerste competitie:


Gravel Valkenburg: Daan, Corné, Anton, Lander en Rhune namen afgelopen weekend deel aan hun eerste gravelwedstrijd ooit en dit met start op de fameuze Cauberg. Een nieuwe ervaring voor renners en team, dus was het wat zoeken hoe alles in zijn werk ging. Corné en Daan mochten plaatsnemen in de "Priority box', de andere renners stonden een 30 tal plekken later goed vooraan geposteerd. Vrij snel zonderde zich een kopgroep van een 12 tal renners af met daarbij Daan, Corné en Lander. Daan moest de wedstrijd verlaten met een scheur in zijn buitenband, Corné speelde jojo met de kopgroep en wist uiteindelijk nog een 17de plek te behalen. Lander reed tot op 2 km van het einde op een knappe 3de plek, met een 30tal seconden voorsprong op plek 4, maar kwam ten val bij een inhaalmaneuver bij een gedubbelde renner. Uiteindelijk was het een knappe 8ste plek voor hem. Anten en Rhune kwamen wat later binnen maar wisten zich allen bij de eerste 50 te plaatsen. Een mooie ervaring voor renners en team.


Vamberg XCO: Mae en Ferre namen de start op de VAM berg. Mae startte bij de dames nieuwelingen en wist meteen een voorsprong uit te bouwen. Met naar eigen zeggen 'zware benen' reed ze een egale wedstrijd en wist deze winnend af te sluiten met een voorsprong van 40' sec op de eerste achtervolgster. Knap na een trainingsstage van 12 dagen in Calpe. Ferre startte na 8 weken rust en een beperkte voorbereiding in deze wedstrijd, wetende dat dit enkel een goed doorgedreven training zou zijn op hetgeen dat volgt. Hij beëindigde de wedstrijd rond plek 30, maar het belangrijkste met een voldaan gevoel in de benen. Op naar meer de volgende weken.


Pk Sint Katelijne Waver: Victor startte zijn zomerseizoen zondag in de wedstrijd te Waver, een halve thuiswedstrijd voor hem. Met geen hoogtemeters en enkel grote banen was het een gesloten wedstrijd. Ideaal om de snelheid op te krikken. Victor sprintte niet mee met het grote peloton maar bolde rustig achteraan binnen.


Nu zondag starten de heren elite en belofte in de GP Maarten Wijnants te Houthalen, start om 14u30 voor 159 km.
75 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page