top of page

GP Oisterwijk- WB Waterloo

Een dubbel programma op zondag, en ook op beide locaties echte cross omwille van de weersomstandigheden.

In Oisterwijk ons beide dames aan de start bij de elite wedstrijd. Iris mocht plaatsnemen op de voorste startrij, Mae helemaal achteraan, aangezien dit haar eerste wedstrijd als junioren is. Iris wist zich meteen goed voorin te plaatsen, en vocht lange tijd voor een top 5 positie met een 4 tal dames. Op het einde sleepte zij een mooie 7de plek binnen. Ook Mae wist bij de start meteen veel plekken goed te maken, zij kwam de eerste ronde door als 15de. Naarmate de wedstrijd vorderde veroverde ze plek voor plek en nam uiteindelijk nog een top 10 plaats mee, dit ook als 2de junioren, een knappe start van beide dames.

Bij de heren 3 renners aan de start, nl Corné, Victor en Robbe. Meteen bij de start ging het mis voor Victor, een valpartij die hij niet kon ontwijken, en waardoor hij als allerlaatste moest vertrekken. Victor die al enkele dagen met een sluimerende verkoudheid rondliep, probeerde een 3tal rondes aan te dringen, maar draaide vervolgens binnen om geen risico's te nemen naar de volgende weken toe. Corné wist zich wel vanaf het begin te plaatsen in de kop van de wedstrijd. Met slechts 2 rondes voor de boeg, leek een 3de plek in het zicht, maar een aflopende ketting net op het beslissende moment van de wedstrijd zorgde voor een 7de plek. Een beter gevoel als afgelopen weken steekt alvast in zijn achterzak. Voor Robbe was het vechten in de achterhoede, maar hij wist zijn wedstrijd te beëindigen op een 26ste stek, met weer wat ervaring rijker.

Aan de overkant van de plas, 2 renners aan het vertrek in de eerste wereldbeker van het seizoen te Waterloo (USA). Anton nam een voortvarende start, en plaatst zich de eerste 2 rondes rond plek 8. Naarmate de wedstrijd vordert moet hij enkele plekken afgeven, maar een 14de plek op dit niveau is mooi meegenomen. Daan, die op startrij 3 moest plaatsnemen, vertrok rond positie 11 en probeerde deze lang vast te houden. Opschuiven zat er niet in vandaag. Op het einde moest ook hij nog enkele plekken toegeven en eindigde hij op plek 13. Er is ruimte voor verbetering, maar de aftrap van het seizoen is nu echt gegeven. De volgende weken volgen de crossen elkaar in sneltempo op, wat de mogelijkheid geeft om het wedstrijdritme op te doen.