top of page

Exact cross Sint-Niklaas/ X2O Brussel.

Op zaterdag een prachtig lentezonnetje in Sint-Niklaas, voor de laatste Exact cross van het seizoen 23-24. Ook de dag dat onze nieuwste aanwinst Toon Aerts mocht debuteren voor onze ploeg. De dag startte alvast perfect met opnieuw een overwinning van Giel Lejeune bij de 2de jaar nieuwelingen, zijn 18de van het seizoen.


Daarna was het de beurt aan de elite vrouwen, met Iris aan de start. Een moeilijke dag voor haar, ze kwam nooit echt in haar ritme en kon het goede gevoel niet vinden op deze omloop, een 16de plek zou haar deel worden.


Dan was het de beurt aan onze elite renners. Met aan de start - Toon, Daan, Victor en Corné. Allen gebrand om het team in beeld te rijden. Meteen vanaf de start zaten ze allen bij de top 15, waarbij Toon zeer snel doorschoof naar de top 5, samen met Daan. Met hun tweeën probeerde ze zich contact vooraan te handhaven in de grote achtervolgende groep op de eenzame leider. Victor volgde wat verder vechtend voor een knappe top 10. Corné, die deze week de gevolgen ondervond van een hersenschudding, kreeg het moeilijk en besloot zijn eigen tempo te zoeken.


Vooraan barste de cross helemaal open, met een absolute krachtinspanning weet Toon zich nog te mengen in de spurt voor de 3de plek, maar op de lijn moet hij zijn meerdere erkennen en eindigt bijzonder knap op een 4de plek. Victor wordt 11de, Daan 13de en Corné 20ste. Een absoluut geslaagde dag!


Op zondag leek het alsof de herfst terug in het land was, regen, koude en wind maakte het parcours zeer uitdagend.


Victor reed zijn allerlaatste cross als belofte, en wist deze knap af te sluiten op een 2de plek, terwijl Robbe naar een knappe 8ste plek wist te knokken.


Iris eindigde bij de elite vrouwen opnieuw op een 16de plek, net zoals gisteren.


Bij de elite heren waren de verschillen meteen groot na de start. Opnieuw zagen we een zeer sterkte ploeg, waarbij Toon zich na een moeilijk wedstrijdbegin, zich knap naar een 4de plek wist op te werken, en dit na 2 jaar zonder competitie. Daan eindigde op plek 14, en Corné op plek 20. Op naar de laatste van dit seizoen in Oostmalle!
47 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page